ŽIVOTOPIS OLEGA BUTKOVIĆA, DIPL. ING., GRADONAČELNIKA GRADA NOVI VINODOLSKI

Objavljeno 7. svibnja 2012.

P9200048

 

Oleg Butković, dipl. ing., gradonačelnik Grada Novi Vinodolski rođen je 4. svibnja 1979. godine u Rijeci. Oženjen je, otac je jednog djeteta. Na Pomorskoj školi u Bakru maturirao je 1998. godine, a 2001. godine završio je višu, a 2002. stekao je visoku stručnu spremu na Pomorskom fakultetu u Rijeci – smjer nautika. Na Pomorskom fakultetu u Rijeci 2004. godine je znanstveni novak, a 2008. godine upisao je doktorski studij na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Godine 2004. postao je predsjednik HDZ-a u Novom Vinodolskom, a 2005. godine izabran je za gradonačelnika Grada Novog Vindoolskog. Godine 2009., u drugom mandatu izabran je na neposrednim izborima za gradonačelnika Grada Novi Vinodolski. Godine 2012. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Primorsko – goranske županije. Iste godine izabran je za člana Predsjedništva HDZ-a, člana Središnjeg odbora HDZ-a, člana Predsjedništva Nacionalnog vijeća HDZ-a te za predsjednika Odbora za promet, pomorstvo i veze.

 

Aktivno radi na izgradnji i promicanju Grada na svim područjima (kulturno, turistički i dr. : “Ružica Vinodola”, Ljetni karneval, Zimski mesopust i sl.). Radi na ulaganjima u infrastrukturu Grada, izgradnji i rekonstrukciji ribarske luke u Klenovici, razvijanju poduzetničkih zona i planira izgradnju sportske dvorane. Od kad je Oleg Butković gradonačelnik, Grad Novi Vinodolski dobio je visoka međunarodna i državna priznanja: Srebrni cvijet Europe, europsku nagradu za odgovorni turizam, Plavi cvijet, nagradu za najljepši turistički centar i Korzo Hrvatskih branitelja. Gradonačelnik Oleg Butković govori engleski jezik, a služi se talijanskim i njemačkim jezikom. Hobiji su mu boćanje, nogomet, kartanje, čitanje političke i filozofske tematike.

 

Dužnost gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog obnaša treći mandat, od lokalnih izbora održanih 19. svibnja 2013. godine do imenovanja na funkciju ministra pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi RH 22. siječnja 2016. godine.

 

Gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Oleg Butković izabran je na parlamentarnim izborima 8. studenog 2015. godine za zastupnika HDZ-a u Hrvatski sabor.

 

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 22. siječnja 2016. godine Oleg Butković imenovan je za ministra pomorstva, prometa  i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske.

Multimedija

Kalendar događanja

Zadnje objave