Izvješće o radu društva za 2011. godinu

Objavljeno 14. svibnja 2012.

NA SKUPŠTINI DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA SAN MARINO NOVI VINODOLSKI PRIHVAĆEN PLAN RADA DRUŠTVA ZA 2012. GODINU

Skupština je prihvatila izvješće o radu društva za 2011. godinu, financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora te je dodijelila diplome, spomenice i odlikovanja.

slika1Na redovnoj godišnjoj skupštini Dobrovoljanog vatrogasnog društva San Marino iz Novog Vinodolskog usvojen je program aktivnosti za 2012. godinu, koji se prvenstveno bazira, kao i dosad, na prevetivnom djelovanju i zaštiti od požara za područje Grada Novog Vinodolskog , s ciljem da intervencija vatrogasaca bude što manje.  Također, i ove godine slika2se nastavljaju aktivnosti za početak priprema za novi vatrogasni dom.

Izvješće o radu za 2011. godinu na skupštini je podnio tajnik DVD-a San Marino Velibor Topolovec, koji je istaknuo da je proteklu zatjevnu i po broju događanja rekordnu godinu operativna postrojba uspješno odradila. Odrađeno je 147 intervencija. – Gospodarska kriza odrazila se i na financiranje vatrogasne djelatnosti, a jedino su još prihodi iz gradskog proračuna ostali stabilni. Vatrogastvo je izgubilo povrat PDV-a, smanjeno je izdvajanje za općekorisne funkcije šuma pa možemo konstatirati da su namjenska sredstva za opremanje vatrogasnih postrojbi prepolovljena. To zasigurno nije dobro, uzimajući u obzir da broj intervencija raste i da su troškovi sve veći. Najviše nas zabrinjava odnos naših krovnih institucija: Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hrvatske vatrogasne zajednice koje nisu reagirala na drastična smanjenja financijskih sredstava za vatrogastvo – istaknuo je Velibor Topolovec.

slika3Operativna postrojba je dobro opremljena; posebno se vodi računa o zaštitnoj opremi sukladno pravilniku sa osobnom opremom koja je nedostajala. Obnovljen je i fond opreme za gašenje raslinja, a najveći iskorak napravljen je opremanjem malog tehničkog vozila. Operativna postrojba broji 28 članova, a upisom slika4nove generacije djece u DVD, društvo je prešlo brojku od 150 članova, čime se svrstava među najbrojnija društva u Županiji. Natjecateljske ekipe sudjelovale su u nizu natjecanja, na kojima su osvojili 19 pehara. Održan je sedmi Memorijal Jasmina Filipovića – jedino noćno vatrogasno natjecanje u Hrvatskoj u kojemu je sudjelovalo 48 ekipa te je nastavljen susret koji se održava svake godine pod nazivom Susret Alenovih prijatelja. Trinaest članova DVD-a završilo je osnovni tečaj za ronioca, a nastavljeno je i doškolovanje operativnih članova za zvanje vatrogasac i vatrogasni tehničar.

Skupština je prihvatila i izvještaj Denisa Maričića, zapovjednika vatrogasne postrojbe o sudjelovanju na intervencijama u 2011. godini, prema kojem je na 147 događanja sudjelovalo 457 vatrogasaca. Po vrstama požara 41 požar bio je na otvorenom prostoru, 19 požara dimnjaka, 5 stambenih objekata, bilo je 20 tehničkih intervencija na otvorenom prostoru, 15 na građevinama, 13 intervencija u prometu i ostale intervencije. 

Novljanski vatrogasci uspješno surađuju s mnogim društvima i ustanovama diljem Hrvatske, a posebno uspješnu  suradnju imaju s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Crikvenice i DVD-ima Crikvenica i Bribir. DVD San Marino tijekom prošle godine proveo je tradicionalne aktivnosti -Svibanj – mjesec zaštite od požara, županijsku vježbu na otoku Grguru, provođenje posebnih mjera zaštite od požara, sudjelovanje u organizaciji Ljetnog karnevala, Ružici Vinodola i svim ljetnim manifestacijama u Gradu i susjednim mjestima.

Skupštini su bili nazočni Saša Đujić, saborski zastupnik i dugogodišnji član DVD-a Novi Vinodolski, Hinko Mance, predsjednik VZ PGŽ, Velimir Piškulić, dogradonačelnik Novog Vinodolskog, Ivica Žunić, načelnik Polocijske postaje Crikvenica i Rajko Vukelić, počasni član DVD – a San Marino.

DOKUMENTI:
SKUPŠTINA DVD-A (jpg; 58230Byte)
SKUPŠTINA DVD-A (jpg; 71846Byte)
SKUPŠTINA DVD-A (jpg; 72379Byte)
SKUPŠTINA DVD-A (jpg; 58500Byte)

Multimedija

Kalendar događanja

Zadnje objave