Poduzetnički centar “Vinodol”

Objavljeno 29. svibnja 2012.


Poduzetnički centar Vinodol Novi Vinodolski

Trg Ivana Mažuranića 1,
51250 Novi Vinodolski

direktor: Ivica Jerčinović
tel: 051 248 503
mob: 098 430 917
e-mail: poduzetnicki.centar.vinodol@ri.t-com.hr
web: www.pc-vinodol.com


Poduzetnički centar “Vinodol” d.o.o. Novi Vinodolski osnovan je 2007. godine, od strane dviju jedinica lokalne samouprave – Grada Novi Vinodolski i Općine Vinodolske, Bribir u jednakim osnivačkim udjelima.

 

Krajem 2009. godine kao treći osnivač priključuje se i Grad Crikvenica, tako da Poduzetnički centar sada djeluje na čitavom području Vinodola.

 

Centar djeluje operativno na dvije lokacije – sa sjedištem u Novom Vinodolskom i infopunktu u Bribiru, te infopunktu u Crikvenici.

 

Svrha osnivanja centra je preuzimanje vodeće uloge u gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva na području Vinodola, koji obuhvaća područje sve tri jedinice lokalne samouprave – osnivača centra.

 

Naša nastojanja su da lokalne potencijale prezentiramo širom Hrvatske, te stranim ulagačima koji su u potrazi za povoljnim mogućnostima ulaganja na području Hrvatske.

 

Princip rada u Centru temelji se na aktivnostima koje će poduzetnicima omogućiti da uz što manje troškove i na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne za početak i razvoj poslovanja.

 

Zadaća Centra je promovirati poduzetništvo, davati informacije o mogućnostima ulaska u poduzetništvo i o poticajnim mjerama i bespovratnim sredstvima koje mogu koristiti poduzetnici, davanja savjeta za vođenje poslovanja, pomoć u pripremi poslovnih planova i investicijskih studija, pružanje konzultantskih usluga, organizacija seminara i drugih oblika dopunskog obrazovanja poduzetnika, upućivanje na ostale specijalizirane oblike pomoći, organizacija predstavljanja poduzetnika na sajmovima, suradnja s lokalnom samoupravom i ostalim potpornim institucijama (Ministarstva, HAMAG, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora i sl.) i provođenje razvojnih gospodarskih projekata.