IZDAVANJE POSEBNIH PROPUSNICA – ZABRANA NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Objavljeno 30. ožujka 2020.

Nastavno na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, te Naputak uz Odluku koji je prethodno objavljen na web stranici Grada Novog Vinodolskog, u nastavku donosimo dodatno pojašnjenje i uputu vezanu za izdavanje propusnica Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog.

Sukladno članku II. točka e. i članku III., stavak 2. podstavak 3. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog ovlašten je za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Zahtjevi za izdavanje prethodno navedenih propusnica mogu se podnijeti na sljedeći način:

Popunjeni  O B R A Z A C zahtjeva za propusnicu  popuniti, te poslati na  e-mail: info@novi-vinodolski.hr

Propusnice će se dostavljati elektronskim putem kako bi se izbjegavao osobni kontakt, te ih nije potrebno printati (dovoljno je pokazati propusnicu s mobilnog uređaja policijskim službenicima.

Iznimno će se propusnice dostavljati osobno, pozivom na broj 051/554-350, te tada apeliramo na građane da se drže sigurnosnih mjera te imaju zaštitne rukavice i masku za lice.